5421SK
GEMERT
tel. 0492-362056

ZSV MO13-1 stelt kampioenschap al veilig met nog 2 wedstrijden te gaan.

Het is vandaag zaterdag 11 Mei. Onze vorige wedstrijd was alweer bijna een maand geleden. Deze was namelijk op 13 April tegen ST Volharding. Een week later speelde de nummer 2 in het klassement (VOW MO13-1) tegen de nummer 3 in het klassement (ASV’33 MO13-1). VOW verloor deze wedstrijd met 1-2, wat voor ons betekende dat onze kampioenstitel binnen was. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben wij maar 1 punt nodig om van een gedeeld kampioenschap naar een officieel kampioenschap te gaan. Vandaag spelen wij tegen Gemert MO13-1, in een eerder duel hadden wij met 6-1 gewonnen, dus die 3 punten moeten we vandaag wel mee naar huis kunnen nemen, echter niets was minder waar. Dit bleek een moeilijke strijd te worden.

Gemert begonnen al tijdens de warming-up te zeuren dat we met 12 speelsters zijn, dus verplicht zijn om 11 tegen 11 te moeten voetballen. In een screenshot van januari van dit jaar laat ik hem zien dat  deze regel anders is: bij meer dan 12 speelsters ben je verplicht 11 tegen 11 te voetballen. Omdat wij voet bij stuk houden wordt er met enige tegenzin toch toegestemd om 9 tegen 9 te voetballen. Net voordat ik de spelersopgaaf door moet sturen meldt Renske zich bij ons met hoofdpijn. Wij besluiten om niks aan het toeval over te laten en laten daarom Renske plaats nemen op de reservebank. Daarnaast staat er aankomende maandag nog een inhaalwedstrijd op het programma waar we haar voor de volle 100% nodig hebben.

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 3-3-2 met Anouck in de goal, Megan links back, Loïs links achter centraal, Benthe rechts back, Jayden verdedigende middenvelder, Jule links half, Roos rechts half,  Suus diepe spits en Fleur als hangende spits. Als reserve blijft dan over: Laura, Sesait en Renske.

De Wedstrijd

Het was een zinderende middag op het voetbalveld van Gemert toen de strijd tussen Gemert en ZSV losbarstte. Het kampioenschap hing voor ZSV als een glinsterende trofee in de lucht, klaar om te worden gegrepen. Voor ZSV was het doel helder: slechts één punt scheidde hen van de glorie van het officiële kampioenschap.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek ZSV vastberaden om hun missie te volbrengen. In de eerste paar minuten waren het veelal Jule, Suus en Roos die de beste kansen creëerden. Ze bestormden het veld met een stortvloed aan aanvallen, waarbij de verdediging van Gemert op de proef werd gesteld. Kansen kwamen en gingen, maar de doelpalen bleven onbewogen in de eerste helft.

Echter, net toen ZSV dacht dat ze de overwinning binnen handbereik hadden, ontketende Gemert een explosie van verrassing en vastberadenheid in de tweede helft. Slechts drie minuten na de rust doorbrak Gemert de impasse met een razendsnel doelpunt, gevolgd door een tweede goal slechts twee minuten later. De menigte werd wild van opwinding terwijl Gemert de wedstrijd leek te kantelen.

Maar ZSV liet zich niet ontmoedigen. Ondanks enkele omstreden beslissingen van de scheidsrechter die hun aanvallen onderbraken, vochten ze moedig terug. Roos, met de vastberadenheid brandend in haar ogen, nam het voortouw en lanceerde een briljante aanval door middel van een pass op Suus, waarna Suus de bal als perfect weer terug legt op Roos en die leidde tot het eerste doelpunt voor ZSV, een prachtige afmaker die voor de meiden opnieuw hoop bracht in de wedstrijd.

Met de tijd die snel wegtikte, drong ZSV wanhopig aan op de gelijkmaker. Actie na actie volgde, met Suus die een schot lanceert op de kruising. Roos die in botsing komt met de keepster van Gemert. Frustratie en ergernissen nemen de overhand. Roos die het onrecht in de beslissingen van de scheidrechter geen plekje kan geven wordt gewisseld voor Megan, maar ook Suus die weliswaar naar een uitweg zocht om ook het veld te kunnen verlaten wordt gewisseld voor Fleur, die op dit cruciale moment in de laatste seconden van de wedstrijd het veld betrad en uiteindelijk de held van ZSV zou worden.

In een adembenemende wedstrijd dribbelde Jayden, vastbesloten en onvermoeibaar, het veld over in een laatste wanhopige poging om de stand gelijk te trekken. Vertrokken vanuit haar eigen verdedigingslinie dribbelt zij helemaal naar voren tot aan de keepster. Onderweg stuit ze wel 2 á 3 keer op een speelster van Gemert, maar weet de bal te behouden. Haar harde schot op doel werd gestopt door de keeperster, maar rolde verder voor het doel door, maar daar stond Fleur, klaar om haar teamgenoot's erfenis voort te zetten. Zonder enige aarzeling stuurde ze de bal recht in het net, waarmee ze de gelijkmaker scoort, slechts enkele seconden voor het eindsignaal. De menigte barstte los in een oorverdovend gejuich. Enkele seconden na de aftrap volgt het eindsignaal en het is ZSV MO13-1 die hun kampioenschap mag gaan vieren.

Later die middag vierde onze meiden van ZSV MO13-1 het officiële kampioenschap in de kantine en op de platte kar. Het was een dag waarop de kracht van doorzettingsvermogen en teamwork een belangrijke rol speelde. De reeks van 15 aaneengesloten overwinningen werd weliswaar onderbroken door dit gelijkspel, maar van het moment dat wij ZSV MO13-1 zijn geworden, heeft er nog steeds niemand van ons gewonnen.

Maandag 13 Mei spelen wij om 19.00 uur tegen VOW MO13-1 en kunnen wij mede bepalen of dat VOW op de 2e plek blijft staan of terug zakt naar een 3e plek.

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.